golfbal

Golfballen zijn allemaal hetzelfde!

19 oktober 2015

De golfbal. Van buiten een heel simpel product. Maar is dit ook zo?

Wat maakt een goede golfbal, een goede golfbal? Zijn er grote verschillen in golfballen? Is een golfbal niet gewoon, een golfbal.

Wij zijn van mening dat golfers niet genoeg aandacht besteden aan de keuze voor dit kleine ronde stukje equipment, welke overigens als enige iedere slag wordt gebruikt. Zeggen dat iedere golfbal hetzelfde is, is het zelfde als zeggen dat iedere auto hetzelfde is, iedere fiets hetzelfde is of ieder mens, hetzelfde is. In het volgende stuk zullen wij u om deze reden graag het verschil in golfballen uitleggen aan de hand van het assortiment wat op dit moment wordt gevoerd door Nassau.


Verschillende lagen van de golfbal

Een golfbal kent verschillende lagen. Zo zijn er momenteel golfballen met 2, 3, 4 en zelfs 5 lagen. Maar wat voegen deze lagen nou eigenlijk toe en wat voor bal moet ik kiezen? De meest voorkomende soort is de golfbal met 2 lagen.

Nassau cyber golfbalNeem nou bijvoorbeeld de Nassau Cyber. Deze bal bestaat uit een kern, gemaakt van een mix van verschillende materialen, met daaromheen een synthetische cover. De solide kern zorgt voor een goede energieoverdracht tijdens de golfslag, wat zorgt voor veel afstand. De soort cover draagt hier aan bij en zorgt tevens voor de mate van backspin van de bal. De Nassau QX daarentegen, is een golfbal die ook gemaakt is uit 2 lagen. Deze heeft echter een harde cover wat zorgt voor minder spin. Hierdoor zal de bal moeilijk te controleren zijn op de green, maar een stuk rechter vliegen bij een iets minder goede slag.

De Nassau Pro-Cyber is een bal gemaakt van drie lagen. De 2 lagen zoals die van de Nassau cyber, met daartussen een laag die
de spin contNassau Pro-cyber golfballenroleert. Zo zal deze bal minder spin hebben met een slag met de driver, maar meer spin hebben met een slag met een wedge. Eigenlijk het beste van de 2 bovengenoemde ballen dus.

De Nassau Quattro is een bal met vier lagen. Wat voegt die vierde laag dan nog toe? Deze vierde laag zorgt voor nog meer spin op de slagen met de wedge en een nog zachter gevoel. Hierdoor krijgt de golfer nog meer controle en meer zekerheid.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *